barnens utveckling

Början till att lära sig sitta

I min blogg kommer jag att skriva om mitt arbete med både små och stora barn.  Jag kommer att ge förslag på hur man kan förbättra och utveckla barns motorik. Jag kommer också att lägga ut intressanta artiklar och material från YouTube.

 

 

När barnet lär sig sitta vidgas deras värld. Så det är ett viktigt steg i den motoriska utvecklingen. Innan barnet rygg är stark nog för att sitta själv är det bra om hen kan sitta lutad bakåt i knät, nästan halvliggande. Därifrån kan du som vuxen leka med barnets balans genom att  föra det lite framåt och sen låta det mjukt falla bakåt mot din mage. Det är också bra att den vuxne sitter med benen som på bilden. Det skapar trygghet för barnet och hen kan inte falla åt sidorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s