För vuxna

Feldenkrais® är rörlighetsträning för kropp och sinne. Träningens syfte är att öka medvetenheten och därmed få tillgång till individens hela potential. Judo och andra österländska kampsporter inspirerade vetenskpasmannen och fysikern Moshe Feldenkrais (1904 – 1984), grundaren av metoden. Genom kombination av österländsk visdom och västerländsk vetenskap är Feldenkrais® en unik metod för välbefinnande och hälsa.

Metoden Feldenkrais® rörelser görs oftast långsamt så att det är möjligt att upptäcka vad som händer i kroppen när en rörelse utförs och hur rörelser samverkar med varandra. Det gör att kroppsmedvetenheten ökar och självbilden stärks. Rörelserna tränas alltid med ett tema. Det kan vara att vilja lära sig att sitta bekvämare, att få en bättre golfswing, att hitta nya, bekvämare sätt att ligga i sängen, att andas med större lätthet, att kunna vända sig om eller sträcka sig efter någonting med mindre ansträngning, eller att som ryttare sitta bättre i sadeln. Det handlar helt enkelt om att ha fler valmöjligheter i vardagen.

Feldenkraismetoden kan utövas på två sätt: individuellt, FI (Functional Integration), eller i grupp, ATM (Awareness Through Movement).

För att boka tid, ring Lena Brännström på 0733-72 21 17 eller mejla 123lenab@gmail.com Jag finns finns på Storgatan 52, Östermalm, Stockholm.

Jag är inte intresserad av flexibla kroppar, utan av flexibla sinnen” (Moshe Feldenkrais)